Délvideéki Kutató Központ

Aktuális
Megemlékezések az 1944-es atrocitások évfordulóján
2016.11.03.
Közös tiszteletadással és főhajtással emlékeztek az 1944-es magyarellenes atrocitások áldozataira Martonoson, Horgoson és Magyarkanizsán.
 
Martonoson Savelin Zoltán helybéli plébános egyházi szertartást mutatott be, majd Forró Lajos történész osztotta meg emlékező gondolatait. A kegyelet virágait helyezte el: Horváth Gergely, a martonosi helyi közösség elnöke; Szarapka Ede, a magyarkanizsai önkormányzat tagja; Kalmár Tünde, a Délvidék Kutató Központ, valamint Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács képviselője; dr. Körmöczi László a VMSZ, mgr. Törteli Telek Márta és Dencs Valéria a VMSZ helyi szervezetének nevében koszorúzott.
 
Horgoson a katolikus temető ravatalozójánál Gutási Ákos plébános szentmisét ajánlott fel az ártatlan áldozatok emlékére, amit a Kárász Karolina Általános Iskola alkalmi összeállítása és Vass Zoltán helybeli történész köszöntője követett.
 
Magyarkanizsán Zapletán Géza esperes-plébános kegyeletadó szertartását követően Plank Zoltán, Magyarország szabadkai konzulja, valamint Forró Lajos történész fejezte ki a utókor tiszteletét az áldozatok emléke előtt.

További információ:
 
 
 

VisszaVissza

Ugrás a lap tetejére